Această metodă se aplică extrem de ușor pe suprafața firelor de păr, rezultând șuvițe cu aspect natural și luminos. Numele „balayage” derivă din limba franceză și înseamnă „a mătura”. Această definiție este strâns legată de metoda de vopsire care se realizează cu mână liberă, fără utilizarea foliei de aluminiu. Deși s-a dezvoltat inițial în Franța în anii 1970, nu a câștigat recunoaștere la nivel mondial decât în 2019.
Dacă te întrebi care este diferența dintre un proces obișnuit de șuvițare și tehnica de balayage, trebuie să înțelegi că sunt două practici diferite, atât în aplicare metodelor, cât și în obținerea rezultatelor. În cazul șuvițării obișnuite, stilistul va desprinde o șuviță din păr, va aplica uniform culoarea aleasă, de la rădăcina în jos, apoi o va inveli în folie de aluminiu. În cazul acestei proceduri, îmbinarea culorii părului și cea a vopselei este una destul de dificilă, motiv pentru care rezultatul final arată nenatural și capătă un aspect ”dungat”.
Tehnica de balayage se bazează pe obținerea unui look mai natural. Făcând o comparație cu modul în care un pictor creează fundalul unui tablou, vopseaua nu este aplicată în mod egal, ci mai degrabă este periată delicat de-a lungul lungimii părului. Aplicarea începe de la vârfuri și progresează către rădăcină. Un balayage finalizat corespunzător ar trebui să aibă rădăcini de o nuanță mai închisă și vârfuri mai deschise. Părul va avea un aspect natural, lipsit de un model de culoare marcat.

Această tehnică este aplicabilă în toate culorile și pe toate tipurile de păr. Balayage-ul pe lungime scurtă este mai dificil de realizat și necesită implicarea unui profesionist. Cu toate acestea, efectele cele mai impresionante sunt produse pe părul de lungime medie spre lungă, deoarece permite o tranziție lină între tonurile de culoare. Spre deosebire de procesul obișnuit de șuvițare, această metodă produce tonuri de orice culoare, nu doar vârfuri blonde.
Important este ca rezultatul final să capete un aspect în degradee, adică închis la bază și treptat mai deschisă spre vârfuri printr-o tranziție lină și naturală. Dacă vrei ca vârfurile să fie substanțial mai deschise decât culoarea naturală a părului, va trebui să iei în considerare și decolorarea. Cauți balayage preț București? Paint Salon îți oferă servicii profesionale la prețuri de nerefuzat. Bucură-te acum de un răsfăț binemeritat, indiferent că vrei un vopsit, tuns, spălat, coafat sau aranjat.
O veste excelentă este aceea că nu va trebui să vizitezi prea des salonul de înfrumusețare datorită aspectului natural care este menținut mai mult timp. Spre deosebire de tehnicile de vopsit tradiționale, balayage-ul include aplicarea de tonuri mai deschise cu o perie, lucru ce indică faptul că, pe măsură ce părul crește, nu va exista diferențe vizibile între părul colorat și cel nou crescut la rădăcină.